ایران - خراسان رضوی - سبزوار
  • 29 تیر, 1402
  • پشتیبان سایت
  • 1 دیدگاه

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی

با افزایش پایداری سازه در هنگام آتش سوزی، پوشش مقاوم در برابر آتش اسکلت فلزی می تواند از وقوع فاجعه ای مانند پلاسکو جلوگیری کند.

از این روکش ها در اشکال و انواع مختلفی استفاده می شود. ترکیب آن می تواند بر اساس مواد فلزی یا غیرفلزی باشد. نوع متالیک بر پایه سیمان و گچ است و دسته غیرفلزی شامل رنگ ها و پانل های مقاوم در برابر آتش می باشد.

از این روکش ها برای حفاظت بیشتر از تیرها و ستون ها استفاده می شود. در ساخت ستون ها از مصالح مختلفی از جمله آرماتورهای فولادی، تیرهای فولادی و … استفاده می شود.

در نتیجه قیمت میلگرد می تواند بر هزینه کل پروژه تاثیر بگذارد. اگر شما نیز علاقه مند به دانستن رنگ ضد حریق هستید؛ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی چیست؟

ساختمان های اجرا شده با اسکلت فلزی با مقاومت بالا مشخص می شوند. اما در زمان آتش سوزی، مواد اسکلت سازه می تواند به نقطه ضعف ساختمان تبدیل شود.

طبق دستورالعمل ISO و BS 476، در صورت آتش سوزی در سازه های اسکلت فلزی، حدود 10 دقیقه طول می کشد تا آهن به دمای خمش 500 درجه سانتی گراد برسد. از این زمان به بعد مقاومت سازه به شدت کاهش می یابد که منجر به فروریختن آن می شود. درست مثل اتفاقی که برای ساختمان بلاسکو افتاد.

استفاده از پوشش های ضد حریق در چهارچوب سازه به ویژه در تیرها و ستون ها باعث افزایش مقاومت ساختمان در برابر حریق می شود.

اما نقش ستون فلزی چیست؟ ستون یکی از مهمترین اجزای هر ساختمان است و نقش اساسی در یکپارچگی و استحکام سازه دارد. در واقع این پوشش با افزایش مقاومت سازه زمان نگهداری خود را افزایش می دهد تا نیروهای امدادی کنترل بیشتری بر حادثه داشته باشند. رنگ های ضد حریق انواع مختلفی دارند.

انواع پوشش ضد حریق اسکلت فلزی

ترکیب پوشش های ضد حریق می تواند بر اساس مواد فلزی یا غیرفلزی باشد.

در پوشش‌های مبتنی بر مواد معدنی، از گچ یا سیمان به همراه مواردی مانند پرلیت یا ورمیکولیت برای ایجاد خواص مقاوم‌تر در برابر آتش استفاده می‌شود.

ورمیکولیت به دلیل مقاومت حرارتی بیش از 1250 درجه سانتیگراد و عایق بودن صدا یکی از بهترین گزینه هایی است که می توان از آن برای پوشش های ضد حریق اسکلت فلزی استفاده کرد.

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی پایه سیمانی

این پوشش یکی از اسپری های ضد حریق SFRM می باشد. پاشش مواد ذرات هوا را در پوشش ضد حریق به دام می اندازد و زمان لازم برای رسیدن فلز به دمای بحرانی را افزایش می دهد.

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی پایه سیمانی

در ترکیب این محصول از سنگدانه ها، الیاف، گچ و مواد معدنی قابل انبساط استفاده شده است. سنگدانه در حال انبساط بخشی از گرمای تولید شده را جذب می کند و به این ترتیب رسیدن فلز به دمای بحرانی را به تاخیر می اندازد.

رنگ ضد حریق سازه فلزی پایه سیمانی در ضخامت های مختلف قابل اجرا بوده و دارای استحکام بالا و هزینه مناسب می باشد.

به طور خلاصه روش اجرای پوشش ضد حریق پایه سیمانی به این صورت است که فونداسیون در ابتدا انجام می شود. برای فونداسیون از تورهای خرگوش، میلگرد و الکترود استفاده می کنند.

قیمت هر یک از این محصولات مانند قیمت میلگرد می تواند برای عملیات زیرساخت مقرون به صرفه باشد. پس از اتمام فونداسیون، رنگ نسوز با ضخامت مناسب به سازه اضافه می شود.

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی پایه گچی

از نظر ترکیب و عملکرد، پوشش های مبتنی بر گچ. شباهت زیادی به نوع سیمان دارد. این رنگ به صورت اسپری استفاده می شود. پوشش نسوز گچ وزن کمتری نسبت به نوع سیمانی دارد.

اما در موارد محدودتر می توان از آن استفاده کرد. برای انجام این فرآیند ابتدا باید سطوح را تمیز کرد. در مرحله بعد سطح سازه را با پرایمرهایی می پوشانیم که خاصیت چسبندگی را افزایش می دهند.

در مرحله آخر یک پوشش ضد حریق اضافه شد.

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی پایه رنگی

رنگ پایه رنگی نمونه دیگری از رنگ قاب فلزی ضد حریق است. این کلاه اغلب در مواردی که ظاهر اهمیت زیادی دارد استفاده می شود. استفاده می کند. رنگ پایه رنگی قابل کشش است و در هنگام پخت متورم می شود.

پوشش ضد حریق اسکلت فلزی پایه رنگی

از این ویژگی برای جلوگیری از رسیدن آتش و گرما به لایه زیرین و فریم فلزی استفاده می شود. برای اجرای پوشش ضد حریق قاب فلزی نیازی به زیرساخت وجود ندارد. در عوض، سطوح باید کاملا تمیز شوند.

در مرحله بعد، نوبت به اسپری رنگ می رسد. این کار در دو مرحله آستر و پوشش نهایی انجام می شود. سرعت اجرا بالا و ظاهر زیبا از نکات مثبت پوشش رنگ پایه است. از طرفی قیمت بالا را می توان نقطه ضعف این پوشش ها دانست.

برد ضد حریق

در میان انواع روش های مورد استفاده برای عایق سازی سازه در برابر آتش، تخته های نسوز دارای مزایای بیشتری هستند.

این پانل ها در برابر رطوبت، آتش و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و می توانند در قسمت های داخلی و خارجی سازه استفاده شوند. همچنین به دلیل نصب ساده، به سرعت انجام می شود.

همین پانل ها انواع مختلفی دارند که می توان  موارد زیر نام برد:

  • PROMATECT-100 (PROMATECT-100) : برد های این کلاس دارای دو سطح صاف بوده و بیشتر برای سقف های کاذب ضد حریق استفاده می شوند.
  • PROMATECT-250 (PROMATECT-250): این برد ها دارای سطحی صاف و سطحی متخلخل بوده و به عنوان نسوز در ستون ها و تیرهای سازه مورد استفاده قرار می گیرند.
  • PROMATECT-L500 (PROMATECT-L500): سطوح برد های PROMATECT-L500 به دو شکل صاف و لانه زنبوری طراحی شده اند که علاوه بر نسوز بودن، مقاومت خوبی در برابر مواد اسیدی و قلیایی دارند.
  • PROMATECT-H: این برد ها علاوه بر سطح صاف، دارای سطح صیقلی نیز هستند. به همین دلیل، Promatec-H برای پوشش های مقاوم در برابر آتش برای اسکلت فلزی بسیار مناسب است.
  • دوراستیل: این محصول به دلیل خاصیت ضد ضربه و ضد حریق و وزن کم در ساخت درب و دیوارهای مقاوم کاربرد دارد.

مزایا و معایب استفاده از پوشش ضد حریق سازه اسکلتی

مهمترین مزیت استفاده از رنگ قاب فلزی ضد حریق این است که:

  • افزایش مقاومت سازه در هنگام آتش سوزی. اما نکات مثبت استفاده از این کاورها به همین جا ختم نمی شود

به عنوان مثال، اکثر پوشش های مقاوم در برابر آتش که در سازه استفاده می شود وزن کمی دارند. به همین دلیل میزان باری که سازه می تواند تحمل کند تغییر چندانی نمی کند.

این محصولات علاوه بر عایق حرارتی می توانند سد خوبی در برابر صدا، رطوبت و مواد قلیایی و اسیدی نیز باشند. همچنین از رشد باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کند و در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است.

  • از معایب این محصول می توان به گران بودن آن اشاره کرد. اجرای رنگ آمیزی سازه فولادی مقاوم در برابر حریق فرآیندی تخصصی است و اجرای آن نیاز به مهارت دارد. این امر هزینه های زیادی را به تولید کننده تحمیل می کند.

نحوه تعیین ضخامت پوشش ضد حریق

ضخامت پوشش ضد حریق اسکلت فلزی در همه سازه ها یکسان نیست. برای تعیین ضخامت مناسب برای هر سازه از مفهومی به نام «مدول مقطع» استفاده می شود.

ضخامت پوشش ضد حریق

ضریب مقطع از تقسیم مساحت فولاد در معرض آتش بر کل سطح مقطع بدست می آید. هر چه سطح در معرض حرارت بیشتر باشد یا سطح مقطع فلز کمتر باشد، برای رنگ آمیزی قاب فلزی نسوز به ضخامت بیشتری نیاز داریم.

به طور کلی در قسمت هایی از سازه مانند تیرها و ستون ها از انواع رنگ های ضد حریق برای سازه های فلزی استفاده می شود. در هنگام آتش سوزی دمای هوا به بیش از 500 درجه سانتیگراد می رسد.

این دما باعث خم شدن مواد فلزی می شود و بر پایداری سازه تأثیر می گذارد.

پوشش نسوز سازه فولادی خود انواع مختلفی دارد. به طور کلی این محصول را می توان در دو گروه «بر اساس مواد فلزی» و «بر اساس مواد غیرفلزی» قرار داد.

این پوشش ها مقاومت اسکلت فلزی در برابر آتش و حرارت را افزایش می دهند تا ساختمان برای مدت طولانی تری پایدار بماند. ضخامت پوشش ضد حریق مقاومت آن را در برابر آتش افزایش می دهد و از خمش فلزات جلوگیری می کند.

از معایب این محصول می توان به گران بودن آن اشاره کرد.

به این مقاله چه امتیازی میدی؟
1 دیدگاه برای پوشش ضد حریق اسکلت فلزی

10 دی, 1402

حسن

خیلی ممنونم از سایت خوبتون

شما هم میتوانیدر در مورد این مقاله نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد ، لطفا تمام کادرها را با دقت پر کنید و در نهایت ارسال دیدگاه را بزنید .