اسکلت پیچ و مهره ای ساختمانی روشی جدید و پرکاربرد برای تولید اسکلت فلزی است. یکی دیگر از انواع معروف و باستانی که قبلاً بسیار مورد استفاده قرار می گرفت، روش جوشی نام دارد.
در مقاله زیر می خواهیم در مورد اهمیت اسکلت پیچ و مهره، تعریف، مزایا و معایب آن در ساخت ساختمان و سوله سازی و همچنین هزینه اجرای اسکلت مذکور صحبت کنیم.
در این روش کلیه مراحل جوشکاری قبل از نصب و در داخل کارخانه انجام می شود. به عبارت دیگر جز در مواقع خاص، انجام جوشکاری در محل و غیر استاندارد ممنوع است.
با توجه به استانداردهای دقیق و اصولی، در سال های اخیر در کشور ما بیشتر از این نوع سازه (پیچ و مهره ای) استفاده می شود.
در این روش ارتباط بین اعضا یکی از مهمترین نکاتی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. این نقاط تماس برای انتقال نیروهای اعضا به یکدیگر و برای پشتیبانی استفاده می شود.
این پیچ ها دارای اندازه ها، مواد و شکل های متفاوتی هستند و اتصال آنها مشابه نوع اول یعنی پرچ ها می باشد. اما در این روش از پیچ و مهره به جای پرچ برای فیکس شدن قطعه استفاده می شود.
اتصال جوش در اتصالات سازه های فلزی این روش تا به امروز بیشترین استفاده را داشته است. رایج ترین روش های جوشکاری عبارتند از: جوش لب به لب و جوش قوس الکتریکی با الکترود آبکاری شده.
قبلاً از این نوع اسکلت ها فقط در سوله ها، صنایع نفت و گاز و مجتمع های صنعتی استفاده می شد، اما هم اکنون از این روش در واحدهای مسکونی، تجاری و اداری نیز استفاده می شود.
دلیل محبوبیت این روش سرعت نصب بالا و عدم نیاز به فرآیندهای جوشکاری پر زحمت است.
چنین سازه هایی با کیفیت بالا و سرعت ساخت بالا به دلیل تولید در کارخانه ها متمایز می شوند. همچنین مقاومت آن در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله بسیار بالاتر بوده و برای ساخت سازه های بلند و سوله بسیار ایمن است.
علاوه بر این، به دلیل اینکه کارخانه ای هستند و دارای روکش هستند، نسبت به اتصالات جوشی در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بیشتری دارند.
در چنین اسکلت هایی از ماده سبک تری استفاده می شود. میزان هدر رفت مصالح در مقایسه با روش جوشکاری بسیار کمتر، هزینه ساخت کمتر و در نتیجه مقرون به صرفه تر از اسکلت بتنی است.
به طور کلی، قیمت ساختار پیچ در مقایسه با سایر روش ها کمتر است. زیرا مهندس سازه می تواند با بهینه سازی وزن ساختمان در هزینه های کلی صرفه جویی کند.
سوله پیچ و مهره ای کیفیت بهتری نسبت به سوله جوشی دارد. سرعت تولید آنها نیز بالاتر از اتصالات جوشی است و در محیط کارخانه با کیفیت بالا ساخته می شوند.
اخیراً بیشتر و بیشتر از این گونه در سراسر جهان استفاده می شود. در مقایسه با اتصالات جوشی، این روش به تجهیزات کمتری نیاز دارد، نیازی به برق رسانی ندارد، نیازی به متخصصین و زدودن زنگ ندارد و در برابر زلزله مقاومتر است.
در نتیجه کارایی و هزینه کمتری برای استفاده دارد و همچنین صدای کمتری در حین ساخت ایجاد می کند.
به طور پیش فرض، اتصالات پیچ دارای انواع مختلفی از سوراخ ها هستند که سرعت کار را افزایش می دهند.
قطر سوراخ استاندارد باید 2 میلی متر بزرگتر از قطر پیچ باشد. برخی از انواع این سوراخ ها در زیر ذکر شده است.
شرکت مهندسی کلیدر سوله بزرگترین شرکت ساختمانی می باشد که در زمینه سوله سازی فعالیت دارد که با سابقه بیش از ۲۰ سال می باشد. شماره تماس:09120512001
برای ساخت پیچ و مهره از استانداردهای DIN آلمان (به میلی متر) و استانداردهای ASTM آمریکا (به اینچ) استفاده می شود. دو استاندارد پرکاربرد DIN 931933 و DIN 6914 هستند.
اگر برخلاف تصور تحمل بار از پیچهای معمولی و پیچهای مقاومتر در کنار اتصالات جوشی استفاده میشود، مسئولیت اتصالات جوشی باید بر عهده کشش در اتصال با جوشکاری به تنهایی باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.