برای اینکه با تفاوت فولاد و ورق گالوانیزه آشنا شوید، بهتر است ابتدا کمی در مورد این محصولات صحبت کنیم. ورق های فولادی طی فرآیندهای خاصی به انواع مختلفی از محصولات با کاربردهای متفاوت تبدیل می شوند.
به طور کلی می توان با این تعریف اولیه شروع کرد: فولاد به فولاد ضد زنگ معروف است و فولاد گالوانیزه دارای یک لایه محافظ است که عمل حفاظت در مقابل زنگ زدگی و خوردگی ایفا میکند.
در این مقاله به تفاوت این دو نوع و همچنین نحوه تشخیص ورق گالوانیزه از فولاد و موارد استفاده از آنها و همچنین کارخانه های تولید کننده این مقاطع فولادی می پردازیم. با این مقاله همراه ما باشید.
ورق های گالوانیزه در واقع از همان نوع پوشش داده شده با فلز روی هستند. این پوشش آن را در برابر خوردگی مقاوم می کند. باید بدانید که آهن به مرور زمان زنگ می زند (به خصوص در محیط های مرطوب) برای جلوگیری از این امر از دو روش استفاده می شود:
نکته ای که در بررسی قیمت ورق گالوانیزه و همچنین استیل باید به آن توجه کنید قیمت ورق است. فولاد استحکام بالاتری دارد و به دلیل ترکیبات موجود در آن گرانتر است. بنابراین هر کدام با توجه به فرآیند ساخت و سایر ویژگی هایی که باید در هنگام خرید به آن ها توجه کنید، قیمت متفاوتی دارند.
در واقع مهم ترین نکته ای که در انتخاب و خرید این دو نوع باید در نظر بگیرید، کاربرد، حساسیت پروژه و بودجه شماست. شما باید به دقت بررسی کنید که کدام یک از این مقالات به بهترین وجه نیاز شما را برآورده می کند.
تفاوت اصلی این دو در ترکیبات به کار رفته در آنهاست.
لازم به ذکر است که هر دو نوع به دلیل فرآیند ساخت و همچنین جنبه های زیبایی شناختی جزء محصولات گران قیمت طبقه بندی می شوند و البته گزینه های بسیار خوبی برای محیط های در معرض خطر خوردگی هستند.
یکی دیگر از تفاوت های عمده این دو نوع، چکش خواری و شکل پذیری آنهاست، در این حالت گالوانیزه انعطاف پذیرتر از فولاد است.
در مورد روش ساخت این دو ترکیب باید به این نکته اشاره کنیم که فولاد از فولاد آلیاژی به نسبت های مختلف ساخته می شود و درصد استفاده از هر یک از این ترکیبات در قیمت نهایی آن تاثیر دارد.
در قسمت قبل با تفاوت این دو نوع کاغذ آشنا شدیم. در این قسمت به استفاده از هر یک از این محصولات می پردازیم.
با توجه به توضیحات فوق می توان گفت که محصولات گالوانیزه دارای مقاومت در برابر خوردگی بالایی بوده و قیمت مناسبی نیز دارند. در زیر چند کاربرد مهم این نوع محصول را فهرست می کنیم.
این محصولات به دلیل داشتن کروم و مولیبدن از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در بسیاری از شرایط کاربردهای متفاوتی دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.
با دانستن کاربردهای هر یک از این قطعات فولادی می توانید بهترین انتخاب را برای شرایط مختلف داشته باشید. به طور کلی وقتی می خواهیم از بودجه کمتری استفاده کنیم (مثلا لوله سازی، اتصالات خانه، سقف فلزی، زیر شیروانی) از گالوانیزه استفاده می کنیم.
فولاد در پروژه های سنگین با بودجه بیشتر (پل، اتومبیل، راه آهن، هواپیما، مجسمه) استفاده می شود.
استاندارد بین المللی ASTM در تولید فولاد و استاندارد ملی 8549 برای گالوانیزه استفاده می شود. البته علاوه بر این دو استاندارد، استانداردهای دیگری نیز در تولید این محصولات نقش دارند; به عنوان مثال در مورد گالوانیزه از استانداردهای JIS، DIN، ASTM و ISIRI نیز استفاده می شود.
یکی دیگر از تفاوت هایی که می توان به آن اشاره کرد کارخانه ها هستند. هر سازنده ای در تولید این محصولات از ترکیبات و عناصر شیمیایی متفاوتی استفاده می کند و به همین دلیل این دو محصول با هم تفاوت هایی دارند.
لازم به ذکر است که یکی از دلایل گرانی ورق های فولادی واردات آن است. در زیر نمونههایی از کارخانههایی که هر دو نوع محصول را تولید میکنند آوردهایم:
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.